VRIJE AKADEMIE PARKSTAD.nl

U leest

CodingClub

CodingClub

Leer, inspireer en groei met coderen.

De Codingclub is er voor iedereen die wil leren hoe je kunt coderen ofwel programmeren. Het is een combinatie van creativiteit en techniek en we maken beweegbare beelden, spelletjes en robots die rijden. Je leert allerlei verschillende programma’s. Vanaf 4 jaar kun je aanschuiven maar wel met papa of mama samen omdat we veel op de computer doen en op internet werken we met een veilige omgeving voor kinderen. 

Eén keer per jaar doen wij mee met de Codingweek van Scratch en is er elke dag een online bijeenkomst.

De Codingclub komt samen via Online meetings en op locatie in Kerkrade. Voor het maken van Robots kun je veel thuis doen.

Wij coderen in Scratch, maar leren ook Python. En er komt allerlei andere apparatuur voorbij die je kunt programmeren. 

De basis van de Codingclub kun je volgen via de online cursussen. Je begint bij Scratch animaties en je kunt daarna de volgende cursussen volgen.

De online cursus kost € 25,- voor de eerste module, de vervolg modules zijn € 5,-. Begeleiding is via de mail of whatsapp.

 

In de clodingclub is iedereen welkom.

Je leert allemaal leuke dingen rondom het programmeren van gadget online of 3D. Van een animatiefilm tot een website van een rijdende robot tot een bediening van een apparatuur in een fabriek. Je kunt dus alles leren over programmeren. Programmeren noemen we ook coding of coderen.