De workshop Titanium is een workshop voor iedereen die ervan houdt om zelf sieraden te maken . Je hoeft er niet technisch voor te zijn. Je werkt met titanium folie van 0,2 mm dik dat met een gewone schaar geknipt kan worden.

Aan de hand van een voorstel van mij of een eigen idee ga je het titanium vervormen slijpen en schuren om er een mooie lichtbreking op te krijgen. Als vorm en glans naar jouw idee goed zijn kun je de folie gaan anodiseren dwz. er kleur op aanbrengen. De kleur ontstaat door lichtbreking in het oxide laagje dat is ontstaan door het anodiseren. Zo kun je alle kleuren van de regenboog maken. Dit anodiseren gaat in een bad waar gelijkstroom doorheen loopt of met een elektrische penseel. Je zult versteld staan van de resultaten.

Ben je gevorderd met zilverklei dan kun je op dinsdag 20 augustus komen werken met titanium en zilverklei onder begeleiding een docent van de Vrije Academie Parkstad. Frank gaat woensdag 21 augustus met de groep de technieken van werken en kleuren van titanium uitleggen.