VRIJE AKADEMIE PARKSTAD.nl

Plastic recycling challenge

Plastic recycling machines
Plastic recycling is mogelijk met door ons gebouwde machines. De machines worden gemaakt speciaal voor basisscholen zodat er veilig mee gewerkt kan worden. Of kunststof wat verwerkt wordt in de werkplaatst. Je kunt het direct verwerken tot nieuwe balken, staven of platen. Wij werken samen met www.chillabs.nl gevestigd op Chemelot>Brightlands werkt samen met het www.lavenhofje.nl, zij verzorgen workshops en lezingen met de mini fabriek en laten ook de chemische achtergrond van plastic zien. Meer informatie over de machines en educatie kun je vinden op www.orangehillsmachinery.com

Plastic challenge op de basisschool met de mini fabriek

De plastic challenge wordt gehouden onder basisscholen binnen een gemeente, stad of dorpen. Elke school moet zich wel individueel aanmelden. 

De bedoeling is dat dmv het onderwijs programma de leerlingen, op school en thuis, een bewustwordingsproces doorlopen van het gebruik van plastic, herkennen van de soorten plastics die er zijn, een leuke proef en natuurlijk de kans om een plastic klok te winnen. De challenge is gedurende 3 maanden en in die periode verzamelen de leerlingen zoveel mogelijk plastic dat recyclebaar is voor een nieuw duurzaam product, bijvoorbeeld doppen, shampoo flessen, wasmiddelen flessen, yoghurtbakjes zijn goed te recyclen. Wel schoongemaakt natuurlijk.

Elke school ontvangt een product en één school ontvangt een workshop cadeau om samen met ons een tuinbank van gerecycled plastic te maken. De school die wint, wint op basis van het aantal kilo’s ingeleverd plastic verdeeld over het aantal leerlingen (een gemiddelde dus zodat elke school een eerlijke kans heeft). De deelnemend school krijgt bij aanvang een workshop hoe je plastic sorteerd en de leerlingen maken 90 sterretjes die aan een waslijn komen te hangen. Dit is de countdown slinger tot het einde van het project en symboliseert de tijd die voor de challenge staat.

De inhoud van het plastic challenge pakket

  • Lesbrief
  • de promo video met tekst en uitleg
  • workshop plastic sorteren en de mini fabrik
  • A3 vellen met de plastic logo’s tbv de opdrachten
  • granulaat (stukjes geshredderd plastic)
  • voorbeelden van in te zamelen plastic
  • aftel slinger met 90 sterretjes
  • de klok
Aanmelden voor workshops
Stel een vraag via Whatsapp.