Scratchweek 17-23 mei 2021

Dit jaar vormen we Scratch Day om tot Scratch Week: een vorm, virtuele viering van Scratch! We nodigen je uit om te bedenken, te creëren en met ons te delen in de Scratch online community in de week van 17-23 mei.

Hoe kan je meedoen

Stel je voor

Met Scratch kunt u uw eigen interactieve verhalen, spelletjes en animaties programmeren. Of je nu nieuw bent bij Scratch of een oude gebruiker bent, we nodigen je uit om je voor te stellen wat je zou willen creëren. We hopen dat Scratch Week een speelse geest geeft aan die Scratching over de hele wereld!

Maak

Tijdens de week van 17-23 mei zal het Scratch Team elke weekdag een nieuw thema delen. Mensen van alle leeftijden worden uitgenodigd om projecten te maken op basis van een van de thema’s die hen inspireren. 

Deel

De Scratch-website zal studio’s bevatten voor elk van de dagelijkse thema’s. Een studio is als een online galerie: het is een verzameling projecten rond een bepaald thema. Voeg Scratch Week-projecten toe aan de studio’s om te delen met de grotere online community – en kijk ook wat anderen over de hele wereld hebben gemaakt. Scratch Week-studio’s worden elke weekdag gelanceerd van maandag 17 mei tot vrijdag 21 mei.