’t Lavenhofje maakt

een duurzaam en sociaal label

by Iris Laven

't Lavenhofje maakt

’t Lavenhofje maakt, is gesitueerd rondom onze professionele hout- en metaalwerkplaats in samenwerking met LavenTec machinebouw. Er is een kunststof recycling minifabriek aanwezig en een assemblage werkplaats. Duurzame producten staan voorop. Wij maken nieuwe producten – waar mogelijk van gerecycled materialen of natuurlijke materialen. Alles komt van onze eigen ontwerpafdeling. De spullen die gemaakt worden verkopen wij bij ’t Lavenhofje.

Er worden ook producten gemaakt voor andere bedrijven, hiervoor ontwikkelen wij de productielijn. Dit kan met eenvoudige hulpmiddelen tot een geautomatiseerde productielijn. Hierdoor kan je als bedrijf de productie bij ons neerleggen. Dit dit kunnen ook producten zijn die totaal anders zijn dan wat wij nu doen, als het maar om duurzame producten gaan. De klant leverd eventueel alle materialen en wij maken de producten en pakken ze in. Hiermee willen wij de productie voor de ondernemers binnen Nederland behouden zodat lokale productie gestimuleerd wordt en duurzaam denken en doen versterken. 

Unieke werkzaamheden, van ontwerp tot uitvoerding

De hout- en metaallasersnijtechniek stelt ons in staat om hoogwaardig design te fabriceren, welke gemaakt is met een diverse doelgroep van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Men leert met grafische programma’s werken, de machines aansturen, de organisatie rondom lasergesneden producten en klantcontact.

Producten en projecten

Een greep uit de fantatische producten die bij ons gemaakt worden;

  • E-spinner Moon
  • Weeftools
  • Bandweefbox
  • Peg loom
  • Klossen

Zo zijn er nog veel meer. We noemen er enkele omdat deze opdrachten veel betekenen voor het bestaansrecht, passie, ontwikkeling van mensen, maar ook het vakmanschap ondersteunen. Terug naar het  produceren van producten waar een stad als Kerkrade trots op kan zijn.

Wij beogen een schakel te zijn in de keten van productie op weg naar een duurzamere manier van produceren/ maatschappelijke impact.

Onze producten en projecten zijn ons uithangbord. We maken mooie kwalitatief goede producten, met een bijzonder verhaal. Voor veel van onze producten werken we met gerecyclede materialen ( oude plafond, pallets, meubels ) Onze producten vertellen de verhalen van de mensen die bij ons werkzaam zijn. We kijken waar iemands interesse naar uit gaat en waar zijn of haar mogelijkheden liggen ipv blind te staren op iemands beperking.

Onze producten vinden hun weg naar bedrijven.

Laser graveermachine

Met onze laser maken we op maat gemaakte producten met een nauwkeurige lasersnede. U kunt bij ’t Lavenhofje  productieaanvragen doen om producten te produceren en assembleren.

We beschikken bij ’t Lavenhofje over een professionele laser graveermachine. Onze deelnemers wordt de kans geboden om met deze machines te mogen en kunnen werken. We zijn gespecialiseerd  in het lasersnijden en lasergraveren van hout. De toegevoegde waarde van het laseren zit in de personalisatie en precisie. Unieke producten op maat is onze sterke kant.

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen bij ons de kans om met deze hoogwaardige machines te werken. U kunt bij ons productieaanvragen voor een doorlopende productie neerleggen voor zowel onze houtafdeling als de lasergraveermachine.

Hout atelier

 en metaal, metaalsector

Op onze houtafdeling maken wij zo veel mogelijk gebruik van gerecycled hout en resthout, verkregen uit ons brede netwerk aan (lokale) ondernemers waar wij mee verbonden zijn. Het hout wat onze werkplaats binnenkomt wordt met de grootst mogelijk passie en zorg verwerkt door onze mensen tot fantastische eindproducten.

Passie en talent staan ook op de houtafdeling en metaalafdeling centraal. Door het werken met unieke houtsoorten, een breed scala aan machinery, het vervaardigen van producten waar een zekere trots vanuit gaat, stellen wij mensen in staat om rond een natuur eigen product mensen een podium te bieden. Een springplank door naar een betaalde baan in de houtsector en metaal sector. Een passie voor een product wat mensen verbind.

Wij zorgen voor een afzetmarkt voor de gemaakte producten. Onze werkplaats is (be)gekend door heel Kerkrade en omgeving. Lokale ondernemers weten ons te vinden als het gaat om samenwerking, maar ook zeker voor het produceren van een hoogwaardig (deel)product.

De verankering in het bedrijfsleven geeft ons bestaansrecht. Wij werken het liefst in op opdracht. Mooie opdrachten waar onze mensen een stuk van hun creativiteit of kunde in kwijt kunnen.

Ga naar de inhoud