Wolspektakel

Op zondag 23 juli 2023  van 10:00 tot 17:00 uur is het Wolspektakel op de Kaffebergsweg in Kerkrade. Standhouders uit heel Nederland bieden hun producten aan.

Het Wolspektakel op de Markt in Kerkrade centrum was enorm succesvol en erg gezellig. Demonstratie van allerlei standhouders en terrasjes vol met bezoekers die allerlei mooie wol spulletjes kunnen kopen en een workshop konden volgen.

Het heeft even geduurd, sinds 2021 wordt het evenement in de eigen tuin organiseren en gecombineerd met een spinvakantie. Een bijeenkomst voor liefhebbers van wol spinnen, waar wij kunnen genieten van het ambacht en elkaars gezelschap.

In 2023 is er een een schitterend Wolspektakel met dank aan alle  standhouders. Zij organiseren ook korte activiteiten waar je kunt aanschuiven om van hen te leren. Deze activiteit duren maximaal 30 minuten. Of zij geven een demonstratie van hun kunnen, je kunt hen altijd vragen stellen en rustig kijken hoe zij te werk gaan.

Tijdens het Wolspektakel wordt de Hobbly bobbly yarn spinning contest gehouden. Want zo dun en glad als de meeste spinnen, kun je ook Art yarn spinnen. Dit kunnen dikke en dunne draden zijn met allerlei bobbeltjes en toevoegingen. Bij de stand van het Wolspektakel kun je je draadje inleveren. De draad is 1 meter lang, niet langer en niet korter. Wil je meer lezen en zien kijk op Facebook > Groep > Hobbly bobbly yarn spinning contest en meldt je alvast aan.

Er zijn aan aantal picknick tafels en banken waar je rustig kunt gaan breien, haken of spinnen met een spintol of spinnewiel. Er is koffie, thee en wat lekkers om rustig te genieten van de dag.

Iris Laven

Stel een vraag via Whatsapp.