WOLVAKANTIE

iHeerlijk 10 dagen samen wol spinnen, breien, haken, weven, vilten en genieten van het kasteel, het meer, de Limburgse omgeving, de rust en natuur. Iedereen is welkom als je maar creatief bent of je meekomt met een wolbewerker als partner of vriend(in). Neem je eigen spinnewiel, wol, breiwerk, haakwerk, wevenwerk, viltwerk, stoel en een kleine tafel mee en je bent van harte welkom.

Overnachten doen we in een tent, caravan, vouwwagen, camper, oldtimer Biod caravan of in een hotel. Er zijn meerdere overkappingen waaronder drie grote pagodetenten waar je gezamenlijk gebruik van kunt maken bij zon of regen. 

De wolvakantie is van vrijdag 26 juli tot en met maandag 5 augustus 2024. Eerder kan en langer blijven kan ook.

Op het activiteitenbord kan je de workshops of activiteiten van die dag zien. Er zijn docenten die op de website vermeldt zijn, zij hebben een eigen caravan of camper met voortent, het atelier of een pagodetent waar de workshop gegeven wordt. Elke bezoeker kan een workshop geven, je kunt je activiteit tot uiterlijk zaterdag 27 juli doorgeven, Iris legt zaterdag om 10:00 uur uit hoe het activiteitenbord werkt. Omschrijf wat je wilt gaan doen, bepaal de prijs, misschien is het wel gratis. Elke workshop waar je thuis voorbereidingen voor moet regelen heeft een eigen Whatsappgroep met de docent. Misschien staat er een uitstapje op het bord of we gaan samen koken op het vuurduiveltje, de BBQ of samen uit eten. We zijn al eens naar de kringloopwinkel gegaan omdat iemand dit leuk vindt. Samen pizza’s eten en iemand haalt het op. Je schrijft je idee op en als je één persoon vindt die dit mee wil doen dan hebben we een match en een leuke activiteit. Alle deelnemers kunnen op het activiteitenbord kijken voor de planning van de dag en kijken bij wie ze aanschuiven. Je schrijft je naam op de activiteitenmeter en je kunt meedoen. Niets is verplicht en iedereen doet dat wat zij leuk vindt. 

De locatie is aan/in het Erensteinerbos ook wel Anstelvallei genoemd op de heuvel tegen de bosrand, bij het meer en kasteel Erenstein in Kerkrade. De locatie is midden in een natuurgebied bij Iris in de tuin van 3000 m2 aan de bosrand. Het is een schitterend natuurgebied met kasteel, oude boerderijen, landhuizen, laagwater stuwmeer met beschermde broedgebieden voor vogels en een natuurgebied met uitzichten en glooingen. Je kunt genieten van de omgeving en de rust. Een aantal week relaxen en tot rust komen. Want alles mag, niets moet, een ongedwongen sfeer en fijn samen zijn.

 

Agenda en reserveren

Vanaf 1 januari 2024 kan je hier je plekje reserveren voor de Wolvakantie. Schrijf je in voor de nieuwsbrief zodat we je op de hoogte kunnen houden. Oud-deelnemers kunnen eerder inschrijven.

Tijdens de wolvakantie worden er workshops, presentaties, lezingen en demonstraties gegeven door zowel docenten als deelnemers. Iedereen kan zijn of haar passie delen en elkaar inspireren. Er zijn ook uitstapjes op verzoek van de deelnemers. Deze worden op het activiteitenmeter gedeeld en iedereen kan zich hiervoor aanmelden.

Je bent in goed handen en samen zorgen wij voor een heerlijke week waarin iedereen zichzelf kan zijn en kan genieten van de rust en gezelligheid. De workshops zijn niet het doel van de vakantie het is vooral het samen zijn met gelijkgestemde.

De organisatie is in handen van: Iris coördinator, Sandra sanitair, Jacqueline koffie, Connie verfhoek, Lia keuken en nog een aantal belangrijke personen die helpen met de partytenten, marktkramen en tafels voor de workshops. Je kunt hen herkennen aan de Crew badge. Op de badge zie je ook de taak en vraag hun ook om hulp als je iets nodig hebt, zij zijn voorgaande jaren al naar de wolvakantie geweest en kunnen je helpen.

En nu het programma.

Aanmelden

Vrijdag 26 juli tussen 10:00 en 21:00 uur aankomst.
Op de camping kan je rustig spinnen, breien, haken, weven, vilten en bijkletsen.  De workshops worden gegeven in de pagodetenten, het atelier of de houtwerkplaats op een andere locatie.

Hieronder kun je een plek reserveren met of zonder overnachting.

Vrijdag 26 juli 2024

Vrijdag 26 juli tussen 10:00 en 21:00 uur aankomst voor de campinggasten. Op de camping kan je rustig spinnen, breien, haken, weven, vilten en bijkletsen.

Zaterdag 27 juli 2024

Zaterdag kunnen er nog campingsbezoekers komen, maar ook met een dagpas kun je meedoen, erg handig als je overnacht in een hotel of in de buurt woont en niet elke dag komt. Vandaag kun je heerlijk je ding doen en met iedereen bijkletsen en rustig gaan spinnen, breien, haken, weven, vilten en bijkletsen. Voor de workshops een bos vol kleur, kun je je wandelschoenen aantrekken.

Zondag 28 juli 2024

Zondag is de Wolmarkt van 11:00 tot 17:00 uur. Alle marktkramen worden opgebouwd en ingericht vanaf 9:00 uur. Er komen bezoekers en je kunt zelf ook winkelen. Wil je iets specifieks hebben bestel dan van te voren bij de standhouder zodat het meegenomen kan worden voor je. De camping ligt achter de Wolmarkt en hier kun je rustig vertoefen. Sommige campers staan in de Wolmarkt en hebben een kraam voor de deur. Vanaf 17:30 uur zullen een aantal standhouders en campinggasten vertrekken. Rond 18 uur is er een gezamelijk diner.

Maandag 29 juli 2024

Er zijn een aantal campinggasten die maandag komen, dit kan tussen 8:00 en 9:45 uur. Om 10:00 uur start het doornemen van de activiteiten, de docenten en activiteitenbegeleiders laten zien en leggen uit wat we gaan doen. Workshops starten vanaf 10:30 uur. Voor de workshops een bos vol kleur, kun je je wandelschoenen aantrekken. Om 19:00 uur is er een presentatie en discussie over wolletjes en bolletjes.

Dinsdag 30 juli 2024

Dinsdag om 10:00 uur start het doornemen van de activiteiten, de docenten en activiteitenbegeleiders laten zien en leggen uit wat we gaan doen. Workshops starten vanaf 10:30 uur. Om 18:00 uur gaan we uit eten bij de Griek, dit is een traditie. De wandeling start om 17:45 uur.

Woensdag 31 juli 2024

Woensdag om 10:00 uur starten met het doornemen van de activiteiten, de docenten en activiteitenbegeleiders laten zien en leggen uit wat we gaan doen. Workshops starten vanaf 10:30 uur. In de avond gaan we met de stoomtrein door het Zuid-Limburgse landschap touren.

Donderdag 1 augustus 2024

Donderdag is een vrije dag. Misschien wil je helemaal niets doen, ga je naar Aken of Maastricht. Met de fiets of auto touren door het Heuvelland of leuke winkeltjes bezoeken in de buurt. Op donderdag is de outlet van Topvintage open, een bekende retro kledingwinkel in Kerkrade. 

Vrijdag 2 augustus 2024

Vrijdag om 10:00 uur start het doornemen van de activiteiten, de docenten en activiteitenbegeleiders laten zien en leggen uit wat we gaan doen. Workshops starten vanaf 10:30 uur. Om 19:00 uur is een presentatie van alle spinnewielen en E-spinner, neem je eigen wiel mee. Iris haar collectie doet ook mee, de vloer staat helemaal vol. 

Zaterdag 3 augustus 2024

Zaterdag om 10:00 uur start het doornemen van de activiteiten, de docenten en activiteitenbegeleiders laten zien en leggen uit wat we gaan doen. Workshops starten vanaf 10:30 uur. Voor de workshops een bos vol kleur, kun je je wandelschoenen aantrekken.

Om 19:00 uur is er een presentatie en discussie over de collectie Historical tools a new way ontworpen en geproduceerd door Iris.

Zondag 4 augustus 2024

Zondag om 10:00 uur start het doornemen van de activiteiten, de docenten en activiteitenbegeleiders laten zien en leggen uit wat we gaan doen. Workshops starten vanaf 10:30 uur. Om 18:00 uur is er een gezamelijk diner bij de kookkeet. 

Maandag 5 augustus 2024

Maandag om 13 uur uur is er een gezamelijk lunch of eigenlijk we halen frietjes en voor sommige is de frietje zuurvlees. Daarna zullen de meeste richting huis gaan. De zon zal voor velen bepalen hoe laat ze vertrekken omdat ze de tent, voortent of luifel droog willen opbergen.

De Wolvakantie is dan weer helaas afgelopen. Er is nog een workshop E-spinner maken met Iris op dinsdag, overnachten is gratis.

Dinsdag 6 augustus 2024

Tijdens de Wolvakantie is er niet echt tijd om een E-spinner te maken. Je kunt in één dag samen met Iris je eigen Espinner samenstellen. 

FACILITEITEN

Overnachten doen we in een tent, caravan, camper, vouwwagen of in een 1 van de 2 oldtimer Biod caravans van ’t Lavenhofje, Kasteel Erensteijn en hotel Brughof 1,3 km loopafstand of Hotel klooster Rolduc 2,6 km met een fiets of auto.

De locatie is aan/in het Erensteinerbos ook wel Anstelvallei genoemd op de heuvel tegen de bosrand, bij het meer en  kasteel Erenstein in Kerkrade. De locatie is midden in een natuurgebied bij Iris in de tuin van 3000 m2 aan de bosrand.

Betalen en annuleren

 • De camping kun je reserveren zodra het hierboven op de website staat. VOL = VOL
 • Workshop kun je reserveren via de website en tijdens de wolvakantie. Het kan gebeuren dat een workshop vol is omdat er bv. materiaal is voor 5 personen, bij 5  geldt dan VOL = VOL
 • Annuleren kan altijd, want er kan altijd iets gebeuren.

Vrijheid blijheid

 • Je bent vrij om te doen wat je wilt, spinnen, wandelen in de omgeving of iets anders
 • Wij maken een agenda, maar doe vooral waar je zin in hebt, jij bepaald zelf je agenda
 • Je mag aanschuiven bij een activiteit, maar het hoeft niet
 • Je kunt voor de caravan gaan zitten met je spinnewiel en genieten van de rust, ruimte en de natuur
 • Neem vooral een vriend, vriendin, partner, echtgenoot of kinderen mee of kom alleen.

Materialen opbergen

 • Alle materialen en kwetsbare spullen kunnen in het atelier geparkeerd worden voor de nacht of als je een dagje weg gaat. Het atelier wordt altijd afgesloten en is toegankelijk in het bijzijn van Iris. Iris is verantwoordelijk van de spullen in het atelier.

Slecht weer 

 • Bij slecht weer kunnen we gebruik maken van de drie pagodetenten
 • Bij erg slecht weer staat het atelier open en als het koud is gaat de open haard aan
 • Kruip in je eigen camper, caravan of tent

Verkopen

 • Wil jij iets verkopen dat mag en kan, zet je campingtafel neer en je mag verkopen wat je wilt, maar wel binnen het thema wol

Eten en drinken

 • Eten en drinken neem je zelf mee
 • Koffie en thee is gratis en staat in de kookkeet
 • De supermarkt is 5 minuten rijden met de auto: Albert Heijn en Jumbo

Scheetkeet

 • De Scheetkeet is de sanitairwagen en staat op wielen, beide deuren hebben een trap van 2 treden om binnen te komen
 • Kamer 1: Er zijn 2 wc’s, een wasbak en spiegel
 • Kamer 2: Een douche, wasbak, spiegel en fohn
 • Chemische toilet kan geleegd worden, even Iris vragen
 • Douchen is gratis

Bad

 • Een eenvoudig 2 persoons buitenbad, bubbelbad eitje staat ook klaar en die warmt het water op.

Luchtbed opblazen 

 • Luchtpomp met 3 verschillende mondstukken

Kookkeet

 • Elektrische kookpit, gaspit/wok, pannen, spatsels en pollepels
 • Borden, bestek, messen, snijplanken, pannenlappen, onderzetters
 • Koelkast
 • Koffiemachine, koffiefilter en koffie staan klaar. Zelf maken
 • Senseo, zelf senseo pads meenemen
 • Waterkoker, diverse soorten thee, thee smaken, biologische thee en kruiden thee. Heb je wensen geef het door.
 • Kroonflesopener en kurkentrekker
 • Afwasbak, wasmiddel, afwasborstel en theedoeken
 • Grote BBQ, aanmaakblokjes, houtskool en lucifer, vleesvork, tang, spatels en metalen spiesen
 • Mis je iets aan deze lijst geef je wensen door.

Stroom

 • Stroom met 240 V stopcontacten. Aan de buitenwand van de keuken is een stroomverdeelunit met meterkast en stopcontacten.

Wifi

 • Gratis Wifi via TP link. In de keuken staat de code vermeldt. LET OP, alleen in de buurt van het atelier en maar 1 of 2 personen tegelijkertijd. Ga zitten op de bank voor het atelier en verbreek na gebruik de verbinding zodat iedereen er gebruik van kan maken.

Dieren

 • Honden zijn welkom bij de eigen tent, caravan, vouwwagen of camper, neem een grondpen met lijn mee.

Parkeren auto’s

 • Auto’s parkeren we in de voortuin, er kunnen 10 auto’s staan. Is de parkeerplaats vol parkeer dan langs de straat of op het parkeerterrein van het voetbalveld
 • Auto’s mogen niet in de tuin rijden, als de grond droog is dan dit wel voor het laden en lossen van de caravan, vouwwagen. Bij nat weer en natte grond gaan Iris en Leon je helpen met de dumper trekker.

Trein

 • Station Chevremont (Kerkrade), 400 meter

Campers, caravans, tenten, Biod en hotel

 • Campers en caravans staan in de tuin achter het hek maar kunnen niet meer naar buiten. Neem fietsen mee of rij met iemand mee met de auto samen voor de boodschappen.
 • Er zijn rijplaten bij natweer, deze kun je zelf op de juiste plaats leggen.
 • Er is een beperkt aantal overnachtingsplaatsen voor campers, vouwwagens en caravans, reserveer op tijd. 
 • Voor tenten is er voldoende plaats en je kunt zelf een plek uitzoeken achter het de paal met het bordje tent.
 • Wil je graag overnachten in een hotel. Je kunt te voet komen door het bos vanaf Kasteel hotel Erenstein/Brughof aan Fletcher of met de auto vanaf Abdij Rolduc.
 • Er zijn twee oldtimer Biod caravans deze kun je huren voor de volledige duur van de Wolvakantie.
Ga naar de inhoud