Limburgse wolvakantie

Wat gaan we doen!

Heerlijk 8 dagen samen wol spinnen, breien, haken, weven, vilten en genieten van het kasteel, meer, de Limburgse omgeving, de rust en natuur. Iedereen is welkom als je maar creatief bent of je meekomt met een wolbewerker als partner of vriend(in). Neem je eigen spinnewiel, wol, brei, haak, weven, viltwerk, stoel en eventueel een kleine tafel mee en je bent van harte welkom.

Overnachten doen we in een tent, caravan, camper of in een hotel. Er zijn meerdere overkappingen waaronder een grote pagodetent waar je gezamenlijk gebruik van kunt maken bij zon of regen.

De wolvakantie is van vrijdag 21 juli tot en met vrijdag 28 juli 2023.

Elke ochtend wordt het activiteitenbord gevuld met de workshop of activiteiten van die dag. Er zijn docenten die op de website vermeldt zijn. Zij hebben een eigen caravan met voortent of het atelier waar de workshops gegeven worden. Maar elke bezoeker kan een workshop geven. Iedere ochtend liggen er blanco activiteiten kaarten die op het activiteitenbord opgehangen kunnen worden. Omschrijf wat je wilt gaan doen, bepaal de prijs en misschien is het wel gratis. Misschien staat er een uitstapje op het bord of samen koken op het vuurduiveltje of samen uit eten. We zijn al eens naar de kringloopwinkel gegaan omdat iemand dit leuk vindt. Samen pizza’s eten en iemand moet ze ophalen. Je schrijft je idee op en als je één persoon vindt die dit leuk vindt hebben we een match en leuke activiteit. Alle deelnemers kunnen op het bord kijken voor de planning van de dag en kijken bij wie ze aanschuiven. Je schrijft je naam op de activiteitenkaart en je kunt meedoen. Niets is verplicht en iedereen doet dat wat zij lukt vindt. 

De locatie is aan/in het Erensteinerbos ook wel Anstelvallei genoemd op de heuvel tegen de bosrand, bij het meer en kasteel Erenstein in Kerkrade. De locatie is midden in een natuurgebied bij Iris in de tuin van 3000 m2 aan de bosrand. Het is een schitterend natuurgebied met kasteel, oude boerderijen, landhuizen, meren  en een natuurgebied met uitzichten en glooingen. Je kunt genieten van de omgeving en de rust. Een aantal dagen relaxen en tot rust komen. Want alles mag en niet moet en ongedwongen sfeer en fijn samen zijn.

 

Planning

Vrijdag 21 juli tot en met maandag 24 juli 2023: € 75,-

  • Vrijdag 21 juli tussen 13:00 en 21:00 uur aankomst. Op de camping kan je rustig spinnen, breien, haken, weven, vilten en bijkletsen.
  • Zaterdag nog meer ontvangst van campinggasten. Op de camping kan je rustig spinnen, breien, haken, weven, vilten en bijkletsen.
  • Zondag Wolspektakel markt 11:00 tot 17:00 uur. Op de camping kan je rustig spinnen, breien, haken, weven, vilten en bijkletsen. Vertrek/opruimen marktkramen na 17:00 uur.

Maandag 24  tot en met vrijdag 28 juli 2023 spinnen, breien, haken, weven, vilten en workshops: € 100,-

  • Maandag 24 juli 2023 aankomst tussen 9:00 en 10:45 uur
  • Maandag tot en met vrijdag spinnen, breien, haken, weven, vilten workshops volgen of genieten van de omgeving. Workshops starten vanaf 11:00 uur
  • Vrijdag 28 juli 2023, Vertrek tussen 17:00 en 21:00 uur.

Volledige vakantie vrijdag 21 tot en met vrijdag 28 juli 2023 met € 25,- korting is € 150,-