Erkend leerbedrijf

Stage en projecten

Wij hebben regelmatig stageplaatsen beschikbaar. Wil je graag stage lopen bij ons bedrijf? Stuur dan een sollicitatie met motivatie, een foto en je 06 nummer info@lavenhofje.nl t.a.v. Iris Laven

Naast stageplaatsen ondersteunen wij ook klassikale-, groeps- of studentprojecten die opdrachten. Je kunt ons altijd benaderen met een vraag of samenwerking.

Hieronder een aantal opleidingen die erkend zijn via stagemarkt

IPO

Studenten van de opleidingen IPO (Industrieel Product Ontwerpen) kunnen stage lopen in de houtwerkplaats. Je maakt van een idee een proefmodel met de laser of andere machine en daarna een kleine oplage van rond de 50 stuks. Daarna kan er een grotere oplage gemaakt worden. We hebben verschillende thema’s waaraan we werken zoals wolverwerkingstools en apparatuur, maar ook kattenspullen en meubels is mogelijk of iets anders wat in ons overleg besproken wordt.

Ook in de metaalwerkplaats kun je meewerken in de dagelijkse productie van het verspanen van metaal op een CNC frees vlak- of draaibank of andere apparatuur.

Afstuderen met een onderzoek is ook mogelijk. Zoveel op MBO, HBO of Universiteit kun je stage lopen en onderzoek doen.

Creatief vakman

Studenten van de opleidingen Creatief vakman kunnen stage lopen in de houtwerkplaats, leerbewerking, wolverwerking. Je maakt van een idee een proefmodel met de gekozen techniek en materiaal die je nodig hebt en daarna maakt je een kleine oplage van rond de 50 stuks.

Machinaal houtbewerker

Studenten van de opleidingen Machinaal houtbewerker kunnen stage lopen in de houtwerkplaats. Je helpt mee bij het maken van de kleine oplage van rond de 50 stuks of de grotere oplages.

[dfadh_heading_anim fancy_text_anim=”type-letter-slide” fency_text_list=”%91{%22value%22:%22Rigid heddle Eggy%22,%22checked%22:0,%22dragID%22:-1}%93″ _builder_version=”4.20.2″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/dfadh_heading_anim]
[dfadh_heading_anim fancy_text_anim=”type-letter-slide” fency_text_list=”%91{%22value%22:%22E-spinner Moon%22,%22checked%22:0,%22dragID%22:-1}%93″ _builder_version=”4.20.2″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/dfadh_heading_anim]

LavenTec machinebouw en verspaning

’t Lavenhofje en LavenTec zitten in één bedrijfspand en werken samen aan het ontwerpen en maken van producten. LavenTec heeft een metaal- en kunststofverspaningswerkplaats. Ook hier kun je stage lopen met de opleidingen IPO, elektro, werktuigbouwkunde, mechatronica of engineering op MBO of HBO niveau.

De ontwikkelde apparatuur voor ’t Lavenhofje is elektrisch en deze wordt gemonteerd in een houten- of metalenapparaat. Tools zijn van hout, metaal of kunststof.

Extra informatie

  • Er is veel overlap en samenwerking tussen “t Lavenhofje en LavenTec
  • Leon runt LavenTec en is, naast Iris, je begeleider voor je stage
  • We werktijden zijn van 9 tot 17 uur van maandag t/m vrijdag
  • Je bent gek op honden en niet allergisch, want wij hebben drie honden
  • Je rookt niet
  • Het treinstation in Eygelshoven(richting Kerkrade) is 3 kilometer verwijderd
  • De bus die stopt bij GaiaZoo is 1,5 kilometer verwijderd.
  • Het adres is Langheckweg 10 in Kerkrade