Wolmarkt zondag 28 juli 2024 11-17 uur

De datum voor 2024 staat vast en kan al in de agenda gezet worden. De wolvakantie is van vrijdag 26 juli tot en met maandag 5 augustus 2024. De wolmarkt is op zondag 28 juli 2024. Je kunt altijd eerder naar de camping komen en altijd langer blijven.

De Wolmarkt is op zondag 28 juli 2023 van 11:00 tot 17:00 uur op de Kaffebergsweg 27 in Kerkrade, een gratis en openbare markt. Neem je handwerk of spinnewiel mee en kom naast winkelen gezellig genieten van de mooie dag.

Kom je met de auto parkeer op een van de parkeerplaatsen in de straat. Kom je met de trein ga naar station Chevremont en boven aan het perron naar rechts de brug over en naar recht de Kaffeberg in en volg de borden.

Wil je meer dagen komen dan kun je naar de Wolvakantie komen en samen spinnen en allerlei workshops volgen van verschillende docent.

 

Les Laines de Debby

Les Laines de Debby

Limburgse woldag & Wolvakantie Les Laines de Debby voor wolvezels om te spinnen of te vilten, handgesponnen garens en wollen creaties bent u bij ons op het juiste adres. Vanaf de ruwe geschoonde vacht tot mooie gemengde wolbatjes. Heel veel keus aan vezels om te...

Lees meer
Woolgarden

Woolgarden

Limburgse woldag & Wolvakantie Woolgarden  is een ambachtelijk atelier van Odette. Na haar afgeronde studie aan Kunstacademie Maastricht heeft ze zich toegelegd op Keramiek en hand gesponnen, plantaardig geverfde wol. Tevens kweekt ze haar eigen verfplanten en...

Lees meer
Naaldbinden

Naaldbinden

Limburgse woldag & Wolvakantie Naaldbinden Bert Veugelers gaat naaldbind demonstraties & workshops nieuwe stijl geven n.l. je duim en 2 vingers, met deze nieuwe methode kun je makkelijk leren naaldbinden, nieuwsgierig ? Kijk maar op naaldbinden.nl of op...

Lees meer
Spingroep dr Sjtrik

Spingroep dr Sjtrik

Limburgse woldag & Wolvakantie Spingroep d'r Sjtrik komen één keer per maand bij elkaar bij één van de leden van de groep thuis om te spinnen. Tijdens het Wolspektakel zijn zij rustig aan het spinnen. 

Lees meer
Spolletje

Spolletje

Limburgse woldag & Wolvakantie Spolletje   maakt kleine pakketten en producten met en voor wol.Marguerite maakt kleine pakketten en producten met en voor wol.

Lees meer
Draadpracht

Draadpracht

Limburgse woldag & WolvakantieDraadpracht is de specialist in Gympehaken en geeft workshops en verkoopt alle benodigdheden.

Lees meer
Lavenhofje

Lavenhofje

Limburgse woldag & Wolvakantie 't Lavenhofje is de organisator van het Wolspektakel en de spinvakantie. ‘t Lavenhofje geeft les is wolspinnen, houtbewerken en nog meer. Tijdens het Wolspektakel is er kleine oplage van E-spinner Moon te koop. Moon is ontworpen en...

Lees meer
Something Else

Something Else

Limburgse woldag & Wolvakantie Something Else maakt zelf tasjes, kleurt lontwol en nog veel meer leuke spulletjes die je kunt gebruiken.

Lees meer

De Wolmarkt 2023 was weer vol met wol, ambacht, creativiteit en duurzaamheid. Het was erg gezellig. Demonstraties spinnen, kantklossen, weven en nog meer. 

Sinds 2021 wordt de wolvakantie georganiseerd. Een bijeenkomst voor liefhebbers van wol spinnen, waar wij kunnen genieten van het ambacht en elkaars gezelschap. En de Wolmarkt met ambachtelijke wolverwerkers en standhouders die hun creativiteit laten zien en bijzondere producten verkopen. Er zijn demonstraties en mini workshops tijdens de Wolmarkt. 

Wil je nog meer leren en genieten alles rondom wol dan is de wolvakantie een must.

Er zijn picknicktafels en banken waar je rustig kunt gaan breien, haken. Of het terras waar je kunt spinnen met een spintol of spinnewiel. Er is koffie, thee, soep en vlaai om rustig te genieten van de dag.

Organisator Iris Laven

Ga naar de inhoud