Het Wolspektakel op de Markt in Kerkrade centrum was enorm succesvol en erg gezellig. Demonstratie van allerlei standhouders en terrasjes vol met bezoekers die allerlei mooie wol spulletjes kunnen kopen en een workshop konden volgen.

Het heeft even geduurd, sinds 2021 wordt het evenement in de eigen tuin organiseren en gecombineerd met een spinvakantie. Een bijeenkomst voor liefhebbers van wol spinnen, waar wij kunnen genieten van het ambacht en elkaars gezelschap. 

Diverse standhouders hebben een activiteit waar je kunt aanschuiven om van hen te leren Deze activiteit duurt 15 of 30 minuten. Of zij geven een demonstratie van hun kunnen, je kunt hen altijd vragen stellen en rustig kijken hoe zij te werk gaan.

Tijdens het Wolspektakel wordt de Hobbly bobbly yarn spinning contest gehouden. Want zo dun en glad als de meeste spinnen, kun je ook Art yarn spinnen. Dit kunnen dikke en dunne draden zijn met allerlei bobbeltjes en toevoegingen. Bij de stand van het Wolspektakel kun je je draadje inleveren. De draad is 1 meter lang, niet langer en niet korter. Wil je meer lezen en zien kijk op Facebook > Groep > Hobbly bobbly yarn spinning contest en meldt je alvast aan.

Er zijn aan aantal picknick tafels en banken waar je rustig kunt gaan breien, haken of spinnen met een spintol of spinnewiel

Informatie

  • Datum: Zaterdag 22 en zondag 23 juli 2023 11:00-16:00 uur
  • Entreekaartje: volwassen 5 euro, kinderkaartje 4 t/m 12 jaar 2 euro, passe-partout voor 2 dagen 7,50 + goodie-bag
  • Een gratis kopje koffie, thee, limonade en lekkers.
  • Locatie: Kaffebergsweg 27 in Kerkrade
  • Parkeren: Kaffebergsweg op de parkeerplaatsen of langs de weg

De standhouders

Iris van ‘t Lavenhofje is de organisator van het Wolspektakel en de spinvakantie. ‘t Lavenhofje geeft les is wolspinnen, houtbewerken en nog meer.

Tijdens het Wolspektakel is er kleine oplage van E-spinner Moon te koop. Moon is ontworpen en gemaakt door Iris in de houtwerkplaats. Al lijkt elke Moon hetzelfde, ze zijn allemaal anders en ze zijn genummerd met een merkplaat. Wil je een Moon reserveren dat kan in de door jou gevraagde kleur. Dan staat hij klaar voor je tijdens het Wolspektakel.

www.lavenhofje.nl

Marguerite komt uit Groningen stad. Zij heeft allerlei  met de hand verwerkte en gemaakt artikelen bij zich. 

Yvonne is de specialist in Gympehaken en geeft workshops en verkoopt alle benodigdheden.

Activiteiten zaterdag 22 en zondag 23 juli 2023

Tijdens het Wolspektakel zijn en diverse demonstraties en activiteiten zijn je kunt kijken of meedoen.

Leer spinnen met een herdersstokje
't Lavenhofje
GRATIS
Hobbly bobbly yarn spinning contest
Wolspektakel
GRATIS