Tales of the Masters gastspreker Andre Snoeijer

Maandag 15 mei 2023 om 20:30 uur
Aanmelden kan via de nieuwsbrief

WoolWorks is de handelstak van Spinnerij De Wolkelder.

Onze passie is het verwerken en bewerken van natuurlijke vezels en het in stand houden en promoten van ambachtelijke handwerktechnieken als het spinnen, kaarden, breien, haken, ……

Bij Spinnerij De Wolkelder spinnen we garens met de hand van vachten van schapen, Alpaca’s, honden, …….Ook verwerken we restmaterialen in onze garens tot art yarn.

We delen onze passie graag met anderen door deelname aan ambachtelijke markten, het organiseren van workshops en door de verkoop van onze garens in wolwinkels en vanuit de Wolkelder.

Als geregistreerd Fair Trade bedrijf besteden we veel zorg aan de selectie van vachten, het gebruik van kleurstoffen en het op duurzame wijze verwerken van andere materialen in onze garens.

15 mei 2023 20:30 Andre Snoeijer Wol verwerken

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Tales of the Masters door Iris Laven

Webinars over ambachten

Zoek je een leuke bezigheid voor de avonden? Wil je meer weten over ambachten die je zelf kunt leren? De gratis webinars van Tales of the Masters zijn webinars met sprekers over diverse ambachten.

De Masters presenteren online ambachten, geeft eventueel een demonstatie, vertelt zijn/haar verhaal en beantwoorden vragen.

Er doen houtbewerkers, mandenvlechters en wolbewerkers mee, maar er zijn nog veel meer ambachten en personen met boeiend verhaal.

Sinds 2019 gaat Iris Laven online of op bezoek bij de masters. In het begin waren het vooral houtdraaiers via Radius houtdraaivereniging maar sinds 2023 is het ook openbaar en is het pallet ambachten uitgebreid.

Deelnemen is gratis, donaties mag. Aanmelden kan die de mail of nieuwsbrief, je ontvangt de inlogcode voor Zoom om online deel te nemen.